Tuesday, August 26, 2008

Romanian Grand Prix Mamaia 2008



Class One World Powerboat Championship reprezinta echivalentul Formulei 1 pe apa si este cea mai spectaculoasa cursa de ambarcatiuni de mare putere din lume, o competitie alimentata de pasiune si adrenalina ce atrage anual peste 1 milion de privitori si aproximativ 250 de milioane de telespectatori.
10 echipe internationale de piloti, copiloti si staff tehnic intra in aceasta batalie de inalta clasa tehnologica, de putere financiara si maiestrie a pilotajului, disputandu-si cel mai ravnit premiu din lumea sporturilor de viteza pe apa. Ambarcatiunile din cursa sunt dotate cu dublu motor de 900 de CP, au 14 metri lungime si ating viteze de peste 250 de km/h in conditii absolut imprevizibile.

Programul :

Vineri - 29 august 2008
Antrenamentul oficial - Ambarcațiunile sunt lansate la apă cu cele 2 macarale de 90 respectiv 70 tone urmand o sesiune de antrenament de 2 h.
Conferinta de presa prilejuita de inceperea Class One Romanian Grand Prix.
Parada ambarcaţiunilor pe străzile Constanței Ambarcațiunile sunt prezentate constănțenilor și turiștilor din Mamaia. Prezentarea echipelor pe scena din piațeta Cazino Mamaia
Petrecerea de bun venit.

Sambata - 30 august 2008
Antrenament pentru Pole Position - Reglaje la motor, schimburi de elice, lansare la apă și pana la 9 tururi de circuit - totul pentru pregatirea pole position – ului.
Demonstrații si Spectacole pe apa si in aer.
Pole Position - Sesiunea de calificari dureaza 90 min. fiecare ambarcațiune fiind obligată sa execute minim 2 tururi de circuit, dar nu mai mult de 4.
Conferință de presă după Pole Position.
Dineu Class 1 Romanian Grand Prix

Duminică - 31 august 2008
Antrenament pentru cursă – Ultima ocazie pentru a testa ambarcațiunile inaintea cursei.
Demonstrații si spectacole pe apa si in aer.
Romanian Grand Prix -CURSA.
Decernarea premiilor.
Petrecerea de rămas bun.


Toata chestia asta am adus-o pe blog pentru ca sunt zilele astea prin Constanta si sincer as vrea sa vad putin aceste "fiare" pe apa. Dar ce m-a impresionat a fost replica unui pilot care apare pe pliantul de prezentare "La 250 de km /h , ceea ce vezi in fata ta este deja istorie".FENOMENAL! parca incep sa inteleg de ce in Biblie sunt descrise atatea actiuni la viitor ca si cum s-ar fi intamplat deja. Ca suntem deja in locurile ceresti, ca suntem binecuvantati vesnic, toate acestea parca le inteleg mai mult acum. Nu numai ca Dumnezeu e in afara timpului, dar dragostea Lui ma face sa vad viitorul ca si cum deja ar fi prezent.

O fi frumos sa vezi tot felul de lucruri in viata, dar trebuie si sa gandesti putin, poate exista un mesaj frumos acolo unde nu te astepti.

Sa fiti iubiti!

No comments: