Wednesday, August 27, 2008

Cum cucereşti o fată

Pornim de la premisa ca cei doi au trecut de varsta adolescentei, sunt maturi si se pot gandi chiar la casatorie, reamintind ca am spus "cum cuceresti" nu "cum seduci " o fata, ceea ce ar implica:

o perioada de timp necunoscuta (uneori ani)

un sfarsit necunoscut

uneori stres, cheltuiala

si mai adaugati voi care mai aveti experienta :D

Nu pornesc cu gandul ca vom descoperi toate adevarurile, spun adevaruri pentru ca lucrurile difera de la persoana la persoana, dar as vrea sa vedem cel putin in mare : ce vor fetele, cam ce cred ele despre baietii astia, cum se curteaza... si alte cateva lucruri pe care le veti vedea pe parcus.
Asa cum spuneam mai sus, nu vom intelege fetele, daca spui ca inţelegi fetele ti se va râde in faţă. Ele intre ele , se pare, nu se prea inteleg, dar ce sa mai inteleg eu o fata, daca sunt baiat....
Nu vreau sa spun ca fetele ar fi cumva "defecte", nici pe departe, acesta e modul lor de a fi si a gandi, mai nestructurat, fara "sertarase" ca baietii. (daca aveti alte pareri discutam cu placere).

Bon... eram la ideea de a cuceri, sau de ce nu, a curta. Cele doua au dupa mine acelasi inteles. Ca si cum ai cuceri o cetate, o inconjori si folosesti tot felul de siretlicuri si arme(la asta revenim), tot asa inconjuri o casa cu o curte. foarte simplu. Adica te "invarti", "dai tarcoale", uneori ca o curca plouata, poate poate cedeaza "mandra".(ehe, cred ca tre sa ne ocupam si de asta cu "mandra").

Vorbeam de o perioada necunocuta de timp. In general , dupa parearea mea, baiatul care incearca sa cucereasca o fata trebuie sa fie pregatit pt. multe din partea fetei... respingeri, dispret, inselari, amanari, in general evenimente care se desfasoara intr-o perioada mai lunga de timp.
Acum! baiatul poate teoretic sa spuna oricand gata si sa plece, dar fata îi e poate foarte draga si nu vrea sa renunte. Cam cand credeti ca el trebuie sa renunte, daca fata il tot respinge? Ca pana la urma suntem oameni, nu trebuie sa fim nici prea nesimtiti si nici prosti sa continuam cand fata e clar impotriva.
Problema e daca renunti prea repede, iti pare rau, poate fata era in dubiu si putea sa "cedeze"... nu stii niciodata... Unii s-au tinut de capul fetei 5 ani, altii poate mai mult. Este din cate cred o perioada cam lunga... ce simt oare bietii baieti in anii astia :D?

Sa vedem si ce "arme" se folosec in aceasta cucerire. Nu vreau sa vorbim , asa cum am mai zis, de seductie. Baiatul ar trebui sa fie el insusi? sa se comporte normal si sa astepte ca fata sa il placa? sau ar fi bine sa mai "indulceasca" putin felul sau de a fi? drept sa spun nu stiu ce baiat ar arata exact asa cum e , cand face curte unei fete.... nu ca ar fi rau si deodata e cel mai curat si bun baiat, ci in acele momente fara sa ai de ales devii alt om... deci cu siretlicurile, cam care sunt acelea si cat ar trebui sa foloseasca baietii? raspundeti voi aici...

Si daca baiatul tot incearca si este respins, apoi indirect chemat din nou "sa atace"... si iar fara rezultat... nu e mandrie din partea fetei? Ii place unei fete sa fie curtate?(aici sa raspunda fetele) ok! "mandra" e poate prea mandra pt. un baiat, cum stie baiatul ca fata doar se joaca?

Nu vreau sa fie prea lung articolul. Spre final as vrea sa intreb fetele cam ce asteapta sa vada la baiat cand acesta le curteaza,daca e ceva ce le-ar deranja, cam in cat timp pot lua o decizie...

am auzit de multe cupluri in care fata aproape ca dispretuia baiatul, apoi parca ceva se intampla si urma casatorie... exista deci speranta, doar ca nu te poti casatori cu ea ;))

Eu cred ca o comunicare buna ar face acest timp de curtare mult mai eficient si lipsit de complicatii. Nu poate insa baiatul sa ceara fetei sa vorbeasca daca ea nu vrea, astfel nici nu stii ce simte sau ce vrea daca nu iti spune, de fapt daca ar fi fetele sincere s-ar mai vedea "lumina", dar cand ele nu stiu ce vor sigur... degeaba ar incerca sa fie sincere...

Sa fiti iubiti!
PS: pt. cei ce nu aveti cont pe Google si vreti sa lasati comentariu, alegeti Name/URL , e de ajuns sa scrieti ceva la Name... si comentariu se va posta

53 comments:

Anonymous said...

pai sebi, da-mi voie sa iti vorbesc putin din proprie experienta: am avut nevoie de 4 luni de curtare ca sa optin un "da" destul de timid si apoi de inca vreo 2 luni in care desi amandoi eram implicati in aceasta relatie de prietenie in care eu trageam mai tare decat ea, insa acum dupa aproape 4 luni lucrurile s-au asezat mult mai bine. insa cred ca ai uitat un lucru esential in curtarea unei fete!!! si anume: voia lui Dumnezeu; poti curta o fata 5 ani si sa realizezi ca nu voia Lui pt voi, asta se cheama o "investitie f proasta" asa ca inainte sa incepi sa curtezi o fata iti recomand sa faci ceea ce am facut si eu: multa rugaciune si mult post! pana cand esti sigur ca esti in voia Tatalui! sa fi iubit, dar sa si iubesti!!!

Zaibatsu said...

garbi, când te referi la Voia Lui sper că nu te gândeşti la predestinare. E nebiblic şi nu ţine.

Voia Lui este atâta timp cât fata este după inima Lui. Dumnezeu n-are nimic împotrivă cât timp e o fiică a Sa. Că doar tu vei sta cu ea, nu El.

Legat de perioada de curtare, nu există absolut nici un sistem, nici un timp definit, nici un nimic nimic. Trebuie să fi acel bărbat matur, echilibrat, şi cu Dumnezeu în tine, şi garantez că-ţi dai seama dacă fata se joacă, dacă chiar nu vrea, sau dacă ar vrea, dar nu e sigură. Nu ai cum să nu te prinzi. Iar dacă nu se ştie prinde încă, poate e cazul să mai aştepte.

Ăsta e tot farmecul la fete, că sunt extraordinar de diferite şi faţă de noi, şi unele faţă de altele. După unele trebuie să cerşeşti atenţie, iar la altele doar un semn trebuie să le dai. Pe altele trebuie să le convingi cu cine ştie ce trucuri, iar altele se-nmoaie la gesturi simple, sincere.
E relativ, extrem de relativ.

Anonymous said...

zaibatsu, ai dreptate ma refer la limitele pe care ni le pune Dumnezeu, sa fie credincioasa si sa aiba maturitatea necesara unei relatii, si da fetele chiar difere enorm de mult intre ele.

Anonymous said...

in Biblie spune sa iti iei o fata din popor,nimic mai mult, tine de noi pe cine alegem asa cum spunea zaibatsu si de cine se lasa ales :)
Sa fiti iubiti!

Anonymous said...

girls don't like boys girls like cars and money
http://www.youtube.com/watch?v=5eABRlt0Exc

Anonymous said...

pot sa spună şi fetele ceva :D
În primul rând, ce-aţi spune dacă am schimba titlul...nu " cum să cucereşti o fată" ci "cum să-i arăţi unei fete că o iubeşti"...
sunt foarte de acord cu multe din lucrurile de mai sus, însă ce ar trebui să ştiţi e că fetele cu caracter frumos ( ne conformăm totuşi contextului creştin în care trăim ) nu vor fi influenţate de nici un şiretlic, fie că durează el 5 ani de zile :D
dacă-i Jesus inside şi "good" (adică potrivit:D) for me outside, curtarea nu mai devine un mijloc de a câştiga atenţia şi dragostea celuilalt, ci pur şi simplu un mod de manifestare a sentimentelor...
ehhh...prea emoţional de-acuma comentariul :D
subliniez, fetele nu sunt " premii" pe care să le câştigi într-o anumită perioadă de timp- pe care o numiţi perioada de curtare- cu ajutorul a nu ştiu ce "arme"... deşi unele asta vor să pară :D
Ele sunt...piesa care lipseşte din voi :D
just find it :D

P.S. sunt extrem de lipsită de experienţă, so orice am spus mai sus e pură opinie...aştept provocări şi confruntări :)
vor fi sigurrr :D

Anonymous said...

Va salut.
Cum zicea un prieten de-al meu: "fetele nu sunt baieti de sex opus". Nu putem sa vorbim cu ele cum vorbim cu un baiat. De aia sunt speciale in modul lor de gandire, care de f multe ori ne fascineaza si chiar ne duce la nebunie pe unii din baieti.
Este diferenta mare intre a cuceri si a curta. A cuceri inseamna sa folosesti orice armament posibil care il ai, chiar si sa joci murdar doar ca sa iti atingi scopul. A curta, dupa parerea mea si cred ca si a unor fete, inseamna sa te apropii cu amabilitate si respect, cu rabdare si diplomatie pentru ca atunci cand esti respins sa nu dai si un sut in fata ca nu te-a acceptat, ca nu ai reusit sa o cuceresti.
bia spune bine "fetele nu sunt premii" care trebuie castigate. Am trimis acest link la cateva fete care sunt casatorite si l-au dispretuit din cauza ca se vb de fete ca despre obiecte.
Cand te apropii de o fata trebuie sa ii arati ca o iubesti, nu ca o doresti ca un obiect cucerit. De multe ori fetele ne resping din cauza ca noi venim prea repede cu propunerea de a fi prieteni, cand ele defapt nici nu ne cunosc prea bine.
Cand vrei sa curtezi o fata, dupa parerea mea trebuie sa incepi cu rugaciune si post mult, ca sa stii daca este voia Lui pentru voi atunci, daca e prioritatea pentru voi in acea perioada. Caci daca tu incepi o relatie si o duci 5 ani ca ai inceput-o de cand erai de 15 ani...eu zic ca ati dus de par acea relatie. Ati fortat mana Lui ca sa va ajute si sincer intr-o relatie de 5 ani eu zic ca se duc multe din frumusetea casatoriei pentru ca iti doresti mai mult de la relatie si stii ca nu iti permiti si asa va chinuiti sufletul.
Dar, fiecare relatie e diferita in sensul ei, dar totusi toate trebuie sa aiba un numitor comun si anume daca e prioritate in acea vreme(toate lucrurile isi au vremea lor)

Am invatat din relatia cu o fata ca dragostea vine de la sine, nu trebuie fortata. Altfel este cand se vine din ambele parti semnale ca se doreste o relatie.

Baieti, nu indulciti situatia ca veti regreta mai tarziu cand o sa va vada cu adevarat cum sunteti si o sa va dea papucii si o sa fiti raniti si nu veti sti de ce. Acelasi lucru si pentru fete. Fetelor, nu va jucati cu inima la baieti care ii vedeti ca va curteaza. Fiti intelepte si nu il duce-ti de nas pe baiat cat vreti voi chiar daca mingea e la voi si voi decideti urmatorul pas in relatie.
Cand incepeti o relatie, vorbiti de la inceput ce aveti de gand. Vorbesc din experienta, pentru mine parea sa fie vremea potrivita, dar pentru ea nu era vremea potrivita si de aceea cu respect m-am retras si astept sa vad ce va fi in viitor. Cu toate ca imi place de fata, prefer sa ma retrag si sa ii respect prioritatile si sa pastrez doar amicitia cu ea.

Sebi, clikul de care vb in articol este Duhul Sfant. Cand Dumnezeu vede ca ati crescut amandoi la standardul care il vrea EL intr-o relatie, atunci se face si clicul la fata(in caz ca trebuie sa fie la fata) O relatie e binecuvantata cu acest clic doar daca amandoi sunt pe calea Lui.

Cu respect,
un tip care invata cum sa faca “ograda” la o fata

PS: scuze ca e lung

esty said...

Imi place modul de abordare. Asa cum s-a mentionat, fetele sunt foarte diferite si vorba ciuva, nici ele nu stiu ce vor :)) [cel putin asa vi se pare voua:P] Dar hai sa le impartim in 2: cele timide si cele dinamice. Sa fi timid si sa incerci sa cuceresti o timida e usor. Greu pana te hotarasti sa incepi s-o "inconjori". Sa fi dinamic si sa cuceresti o timida e putin mai greu. Ca se sperie de tine :)). Dar nu e imposibil, daca o iei usor, nu se poate sa nu reusesti.
Daca esti dinamic si-ti place o fata dinamica, esti fericit. O cuceresti repede, dar va cam bateti cap in cap dup-aia :)). Cel mai greu e daca esti timid si vrei sa cuceresti o fata dinamica. Aici se incadreaza cazuri ca : "Bai omule, i-am facut de toate! In puf am tinut-o, n-am lasat-o sa faca nimic, i-am dat orice si-a dorit...si tot nemultumita si bosumflata e![tot nu se marita cu mine ;))]" In cazu' asta incerca sa nu-i mai dai orice, si mai las-o si cu picioarele pe pamant. Sa vezi ce bine-i prinde :P.
Toata lumea zice ca fetele sunt complicate si de neinteles. Gresit din punctul meu de vedere. E prea simplu, de-aia nu`ntelegeti!:P
Numai bine.:)

Anonymous said...

“Ii place unei fete sa fie curtata? (aici sa raspunda fetele) ok!”
Bineinteles ca unei fete ii place sa fie curtata daca exista atractie pe ambele fronturi. Daca insa doar baiatul o place pe fata, fata (desi e foarte greu sa o faci pentru ca il ranesti pe el) trebuie sa ii spuna daca nu il gaseste simpatic si nici nu vrea sa aiba de-a face cu el in modul in care el ar dori.
Inca un lucru: nu mi se pare deloc demodat ca el sa spuna ce are in cap vis-a-vis de ea, adica daca o place pe fata si vrea sa o cunoasca mai bine sa ii spuna; in loc sa taca si sa lase fata sa deduca daca o place ori ba. Daca totusi tanarul alege sa taca de teama unei respingeri atunci inca e copilandru si e mai bine sa mai creasca nitel pana are curaj si spune ce gandeste ca un barbat.

“fetele cam ce asteapta sa vada la baiat cand acesta le curteaza,daca e ceva ce le-ar deranja, cam in cat timp pot lua o decizie…”
Ca trasatura primordiala tanarul trebuie sa fie copil al lui Dumnezeu, sa umble cu El zilnic, sa se ingrijeasca de el insusi. Asa cum sunt convinsa ca el asteapta ca ea sa se pieptene si sa nu aiba hainele sifonate cand iese din casa, el sa faca la fel. Cred ca e important ca fiecare (atat el cat si ea) pana sa ajunga sa se indragosteasca, sa-si traiasca viata dupa voia lui Dumnezeu. Vreau sa spun ca eu, ca fata, nu stau in casa asteptandu-l pe el, nu-mi pun viata in stand-by pana apare el, dar nici sa nu se inteleaga ca imi fac de cap si ma joc cu sentimentele tinerilor. In viata mea vor aparea anumite schimbari dupa ce-l voi intalni pe el, insa in mare va fi aceeasi + faptul ca-l voi iubi pe el iar el ma va iubi pe mine.

“Eu cred ca o comunicare buna ar face acest timp de curtare mult mai eficient si lipsit de complicatii. Nu poate insa baiatul sa ceara fetei sa vorbeasca daca ea nu vrea, astfel nici nu stii ce simte sau ce vrea daca nu iti spune, de fapt daca ar fi fetele sincere s-ar mai vedea “lumina”, dar cand ele nu stiu ce vor sigur…”
Absolut, comunicarea nu poate lipsi, unde comunicarea lipseste exista numai bataie de cap, frustrare si nervi. Nu merita!
Cu privire la fata care nu stie ce vrea, acea fata trebuie lasata sa mai creasca, sa realizeze si ea ce vrea de la viata.

In mare am incercat sa raspund la intrebarile adresate fetelor. Ca perioada de curtare, nu pot sa ma pronunt pentru ca depinde de la cuplu la cuplu. Recent, insa, cunosc 2 cazuri care la un an dupa ce s-au cunoscut un cuplu s-a casatorit deja, iar celalalt cuplu urmeaza sa se casatoreasca. Perioada de curtare e relativa si depinde de cei doi.

Anonymous said...

am o intrebare pt bia si cealalta persoana care au zis ca de fapt in perioada de curtare trebuie sa ii arati fetei "ca o iubesti"! intrebarea e urmatoare cum poti spune unei fete "ca iubesti", daca tu nu o cunosti cu adevarat??? poti sa cunosti fata de 7, poate 10 ani, sa fiti in aceasi biserica, etc. nu poti spune ca o cunosti in interiorul ei: care sunt visele ei ascunse, temerile ei, sperantele ei, decat dupa ce ea va alege sa ti le spuna, si asta cel mai sigur se va intampla dupa ce deja sunt impreuna de catva timp si ea are incredere in baiat. deci cum pot eu sa ii demonstrez ca o iubesc, daca nu o cunosc cu adevarat???? insa pot spune si eu, prietena mea nu a fost si nu e un obiect pe care l-am cucerit printr-un asediu, ea e cea mai minunata persoana pe care am intalnit-o, si cand zic ca am cucerit-o spun de fapt ca i-am castigat increderea si am convins-o de sentimentele mele pt ea!

p.s. punctul de vedere al unui tanar indragostit! ;)

Anonymous said...

bia, multumesc pt. idee, "cum sa arati unei fete ca o iubesti suna bine"

nu stiu de ce am dat impresia ca vorbesc despre fete ca si despre niste obiecte, m-am referit la castigarea inimii fetei, nu la fata, ca la un premiu.

imi pare rau pt. doamne pt. care acest post a fost o jignire, poate nu au inteles modul de abordare. Nu stiu de ce au gandit asa.

esty, ai fost nostima bacu fata timida , ba dinamica etc. ;)) multumesc de completarile tale, cred ca sunt foarte realiste. Iar faza cu gandirea simpla a fetelor, sa zicem ca ramane de vazut :D

mi-a placut si de ema, a luat textul la puricat si a raspuns cat s-a putut de concret. Te mai asteptam ema pe aici ;)

am insa o intrebare pt. toti! vi se pare corect ca baiatul sa curteze fata daca nu e indragostit? adica i-a cazut doar draga, o admira pt. ce este si ce face si si-ar dori asa sotie. Porneste cu gandul ca se va indragosti, sau mai bine zis, o va iubi cand vor intra intr-o relatie mai apropiata.

Anonymous said...

Întrebarea lui Sebi din final e răspunsul la întrebarea lui Garbi adresată mie şi "celeilalte persoane" :D
Când începi o relaţie ştii sigur unde vrei să ducă ea, şi e de preferat căsătoria, pentru ca să se evite colţuri de inimi zdobite şi demnităţi sfâşiate...niciodată nu începi o relaţie dacă nu ai gânduri serioase şi dacă nu ai idee ce se întâmplă în interiorul fiinţei celuilalt, care îi sunt visele şi năzuinţele...şi chiar dacă ele nu corespund cu ale tale, se pot modela, se pot potrivi...
Nu-ţi trebuie foarte mult timp ca să capeţi încredere în cineva, mai ales într-o persoană de sex opus...deja încercând să cunoşti mai îndeaproape pe cineva, să o "cucereşti" (urăsc termenul), asta înseamnă flirt, flirt curat :)
Again, lipsă de experienţă, doar gânduri şi idei :D

esty said...

bia, aici intervin diferentele dintre fete.;)) mie de exeplu, imi foarte place si mi se pare potrivit termenul de "cucerire". Incercam- "Cum cuceresti o fata pe care o iubesti"? Sau mna, care-ti place, ca poate n-o iubesti din prima.;))

AJ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Esty,Singura diferenţă între mine şi tine e că eu îl aştept pe El, The One, nu 20 cuceritori...pentru asta dau anunţ la noi2.ro :D
Ideea e că Unul singur e potrivit pentru tine şi acela nu are de ce să se lupte pentru cucerirea ta, pentru că dragostea nu e o scânteie care se aprinde deodată cînd stai între 20 de bărbaţi, ca mai apoi să îl cauţi pe ăla care o provocat-o :D
Scuze de obrăznicie :)

esty said...

m-ai catalogat bia, gata.:))aici e diferenta dintre noi:P.
eu sunt de acord cu tot ce ai zis, numai ca-mi place termenul de "cucerire". si ma referam strict la asta.

esty said...

Apropo de "eu îl aştept pe El, The One, nu 20 cuceritori". Cunosc o fata cu aceeasi gandire. Ba mai mult. Ea nu vorbea cu nimeni, ca ei i-l trimite Domnul in poarta.Si post si rugaciune la greu. Pana la 28 de ani.Dupa atata timp, cum, ne`cum, ii apare printu`n poarta. Bineinteles ca el era cel mai si cel mai in opinia ei. S-a indragostit fata lulea. [nici nu putea fi altfel, ca era prima oara cand vorbea cu un baiat.] Din pacate 'printul' nu a fost alesu' si ea saraca a ramas cum a ramas. Eu nu zic sa vorbesti cu 20 deodata dar nici sa te-ncui in casa ca ti-l trimite Domnul. Tre` sa fi undeva la mijloc si bineinteles sa pui problema neincetat inaintea Domnului.
Sebi, un milion de scuze daca am intrat off-topic.

AJ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
esty said...

"E nonsens. O fată nu se cucerește. O fată se merită."[anddij]
Bineinteles ca nimeni nu foloseste in cazul asta sensul cuvantului de " a supune". E vorba de "a dobandi" ori " a castiga". Ce? Increderea, dragostea si bunavointa fetei.

AJ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sebycl said...

anddij, sincer sunt de acord cu tine, doar ca tu intradevar vezi altfel ce am scris noi:
1. prima data, ai spus de a cuceri, ai dat apoi foarte frumos definitia din DEX, si cea care ne intereseaza pe noi e : "A-şi atrage simpatia, a câştiga dragostea sau bunăvoinţa cuiva."
de asta poate dura 5 ani,nu e usor sa te faci placut uneori! si atentie! nu relatia de prietenie, aceea pe care ai contestat-o atat de vehement, ca 5 ani de ispita. Unde sunt cei 5 ani de ispita cand fata nu-l baga in seama, cand vorbesc rar si tot asa?
2.barbatia noastra nu sta in ce declara unul sau altul despre noi. As inclina sa cred ca mai degraba dai dovada de nematuritate cand crezi ca una si doar una e pregatita si pastrata. Drept sa iti spun ne indreptam spre erezie, considerand ca existe suflete pereche.
Doar in situatii exceptionale, cum ar fi exemplul cu Isaac, Dumnezeu a trebui sa intervina. Ce facea bietul Isaac daca fata era urata si proasta, era vina lui? nu! pt. ca nu a avut posibilitatea sa aleaga, asa ca i s-a dat o fata potrivita.

aduci in discutie de gen predestinare in casatorie, o chestie care pe deoparte mi-ar place, pe de alta nu. Dar ce bine ca nu exista asa ceva :D Ni s-a dat aceasta libertate sa alegem! Si oameni buni! Nu sa ai in fata milionul de fete si sa alegi una!Am zis eu asta? suna mai bine daca zic :avem libertatea sa alegi daca sa intri in relatie cu o fata sau nu? E acelasi lucru pt. cei care nu au observat!
3. cred ca stiu ce a vrut sa spuna gabi, exact ce am vrut sa spun si eu: nu poti spune unei fete ca o iubesti la inceput, pt. ca nu o iubesti cu adevarat.
Nu era ideea ca nu stie cum sa ii arate dragostea, eu cred ca stie. Dar ce dragoste si ce iubire cand a vazut-o poarte de cateva ori si a auzit lucruri bune despre ea?
4. am spus bine ca vorbim despre oameni maturi care se gandesc la casatorie. Nu barbati plini de hormoni si nu ideei de sedus!

Stiu ca am fost dur, am vrut sa arat ca nu sunt impresionat de niste idei, oricat de tare ar fi sustinute, atata timp cat nu sunt corecte. Sa fiti iubiti!

Anonymous said...

fetelor, daca imi permiteti, as vrea sa iau partea lui esty, bia nu te supara pe mine, dar ceea ce spui tu sunt mai mult basme, iti respect parerea si ai o gandire ce merita apreciata, insa "a cuceri" pt mine creaza in mintea mea urmatoare imagine: un cavaler cucereste cetatea/zidurile care stau intre el si printesa minunata ce asteapta ca un cavaler sa vina sa ii demonstreze ca merita afectiunea ei! Apoi nu trebuie sa primesti 20 de curtenitori, dar nici sa te inchizi in casa si sa astepti ca intr-o sa sune soneria si la usa sa fie MR. Perfect, nu se va intampla, Mr.Perfect te va vedea la tineret, la biserica, in tabere si dupa ce te va vedea in "actiune" isi va da seama de valoare ta si atunci va incepe sa vb cu tine.

Anonymous said...

Catre anddij sau mi-as permite sa il numesc cel care isi permite sa ii treaca pe alti în categoria ”actuali bărbați”, adica catre cel ce isi asuma acest drept, pe care nici nu il are.
As vrea sa iti spun in primul rand ca nu ai inteles nimic din ce am scris eu mai sus, nu stiu cum ai citit, de la dreapta la stanga? De jos in sus? Nu stiu, dar n-ai inteles nimic. Permite-mi sa iti raspund punctat!

Ai afirmat urmatoarele : “Tu chiar crezi că alegi tu singur? Când nici măcar părul nu-ți cada fără voia Stăpânului? Nu cumva Dumnezeu apropie 2 persoane?” Iti dau raspunsul cel mai simplu la care m-am putut gandi: nu imi cade nici un par fara voia lui Dumnezeu, dar nu e nevoie sa imi trimita un inger din cer sa ma trimita la frizer, aleg sa ma duc eu! Si Dumnezeu aproprie intr-adevar 2 persoane insa nu le leaga cu catuse impreuna si ii forteaza sa ramana impreuna, iti lasa libertate de alege, ASTA IL FACE ATAT DE MINUNAT, EL NU NE FORTEAZA SA FACEM VOIA LUI, CA PE NISTE ROBOTI, EL NE DA INSTRUCTIUNILE SI NE LASA PE NOI SA ALEGEM CUM FACEM! (dar vom fi si trasi la raspundere pt actiunile noastre)

Apoi ai spus: “Dar, cum rămâne cu Biblia? Să fi uitat noi oare de Isaac și Rebeca?” Am sa te rog frumos sa nu scoti versete sau idei din context, daca traiam acum 4-5000 de ani pe vremea lui Isaac, atunci parinti mei ar fi hotarat cu cine ma insor, PT CA ASA ERA OBICEIUL ATUNCI! Nu pt ca asa a poruncit Dumnezeu sa fie cu toti! Pe vremea aia erau sclavi, acum daca s-a abolit sclavia suntem in afara voii lui Dumnezeu? Nu cred.

De asemenea ai spus ca: “Părerea mea este că poți arăta unei fete că o iubești încă din primele zile.” Citeste din nou comentariul meu si vezi la ce ma refer acolo. Pt mine cuvintele acestea au o incarcatura asa mare incat nu pot sa le spun oricum si oricui! Daca pt tine “te iubesc”=”te plac” e ok, dar nu sunt de acord, eu nu pot spune unei fete din prima intalnire “te iubesc”, e ca si cum mi-as lua inima in mana, as manji-o de noroi, as sari cu picioarele pe si apoi i-as darui-o fetei! Si cred ca si fata ar fi surprinsa neplacut! “Ce fel de tip e asta de imi spune ca ma iubeste de la prima intalnire, e clar ca vb aiurea!”

Si da-mi voie sa zic ca stiu cum sa arat afectiune unei fete, prietena mea cred ca ar fi prima sa marturiseasca asta! Insa stiu ca apreciaza sinceritatea mea si seriozitatea cu care tratez relatia noastra!

De asemenea ziceai despre visele si sperantele unei fete, pot sa te intreb de unde stii tu astea? La general poate poti stii, dar specific, nu ai nici o sansa pana nu ti le spune ea! Poti sa imi spui ce gandeste bia legat de Mr Perfect-ul ei, NU, dar Esty sau Ema, Nu din nou!

Iar asta mi-a pus capac: “En fine, chiar nu mai are sens să mă întind pe aici.” Esti cumva prea bun pt noi muritori de rand? Stiu ca gresesc pt ca iti raspund suparat, dar suna a mandrie, si daca tot zici ca stii asa bine ce zice Biblia despre mandrie???? Ca sta inainte caderii, asa ca uita-te pe unde mergi omule!!!!!

Sebi si restul care cititi, ma scuzati va rog pt duritate, dar chiar ma suparat individul asta!
Sa fiti iubiti si nu uitati sa si iubiti!!!

AJ said...

garbi, într-adevăr îți simt dragostea și căldura prin felul în care mi-ai răspuns

mulțumesc că mi-ai mai dat o lecție de viață...

Iar îndemnul tău la iubire, este cu adevărat însoțit de un exemplu pe măsură.

Să fii și tu iubit, îți doresc sincer lucrul acesta!

Anonymous said...

anddij, imi cer iertare, recunosc ca am fost prea dur si am gresit ca ti-am raspuns la suparare, imi cer iertare!
insa si bataile pe care le-am primit de la tata, au fost in dragoste! gandeste-te te rog la asta!
din nou iarta-ma pt duritate!

Anonymous said...

hai sa nu tac si eu macar o tura :D
stiu ca am mai dat pe simplulgand commenturi si le-a moderat sebi de mi-am stricat reputatia , dar :D ...
anddij asta are mari probleme cu incredintarile , dupa el Dumnezeu ne da de ales dar nu ne lasa sa o facem :)) Pai domnule Sebi , sa nu-mi stergi commentu` , dar e absurd . Am fost anul trecut intr-o tabara , (am fost , pe langa tabara ,dar am fost :D ). Tabara avea ca scop studiul biblic si tema era : " Invata sa alegi . Alegerea ta de azi are consecinte maine ." Practic , viata e plina de alegeri ,la tot pasul ai de ales , dar trebuie sa o faci responsabil gandindu-te la consecinte . So, de ce-ti alegi ,de-aia ai parta . Cum dar , citind din contemporani , asa zisii "actuali barbati" : "Tu chiar crezi că alegi tu singur?".
Da bha ajdjd, sau cum iti zice , eu chiar cred ca aleg eu singur ,dar tu crezi ca tu singur postezi tu pe blog tu incredintari de-astea tu ? :)))
Raspunsul lui pentru gabi a fost , pfff , varza :)) Gabi a scris : "nu poti sa-i spui unei fete ca o iubesti dupa prima intalnire" si anddij raspunde : "ba da , poti sa-i arati " Poi sa ne uitam in DEX (foarte utilizata de contemporani metoda asta de intimidare):

a spune : vb. 1. a vorbi, a zice, (pop.) a cuvânta, a glăsui, a grăi, (înv.) a vorovi. (~-i înainte, nu te sfii!) 2. a rosti, a vorbi, a zice, (pop.) a cuvânta, a glăsui, a grăi, (înv.) a glăsi, (depr.) a debita. (~ numai prostii.) 3. v. arăta. 4. v. afirma. 5. v. zice. 6. a face, a zice. (El ~: – Nu vreau!) 7. v. transmite. 8. v. povesti. 9. v. destăinui. 10. v. recita. 11. v. susţine. 12. a se afirma, a se auzi, a se şopti, a se vorbi, a se zice, a se zvoni, (înv. şi reg.) a (se) suna, (reg.) a se slomni. (Se ~ că a plecat.) 13. v. scoate. 14. v. pronunţa. 15. v. supranumi. 16. v. numi. 17. a susţine. (Ce ~ savantul în această carte?) 18. v. presupune. 19. v. conţine. 20. v. semnifica. 21. v. denunţa. 22. v. porunci. 23. v. obiecta.

a arata : . 1. a indica, (înv.) a spune. (I-a ~ drumul.) 2. v. trasa. 3. a indica, a preciza, a spune, (înv. şi reg.) a semna, (înv.) a premite, (grecism înv.) a prohdeorisi. (După cum am ~.) 4. a scrie, a susţine. (El ~ în articol că ...) 5. v. indica. 6. v. aminti. 7. a desemna, a indica, a semnala. (Tabel care ~ învingătorii.) 8. v. marca. 9. v. înregistra. 10. v. expune. 11. v. scoate. 12. v. povesti. 13. v. reprezenta. 14. v. demonstra. 15. v. confirma. 16. v. manifesta. 17. v. vădi. 18. v. sesiza. 19. v. denota. 20. v. exterioriza. 21. a afirma, a exprima, a manifesta. (Îşi ~ dorinţa de a ...) 22. v. apărea. 23. a apărea, a se ivi, a pica, (înv. şi reg.) a se scociorî, (înv.) a se sfeti. (Chiar atunci s-a ~ şi el.) 24. v. înfăţişa. 25. v. apărea. 26. v. înfăţişa. 27. a apărea, a ieşi, a se ivi. (Se ~ iarba.) 28. v. răsări. 29. a apărea, a se ivi, a miji, (reg.) a (se) iţi, a (se) slomni. (Se ~ zorii.) 30. v. părea.

Deci "a arata" si "a spune" nu`s chiar acelasi lucru :D

Nu mai continui ca si-asa n-ai sa-mi lasi commentu` mai mult de 10 min pe blog . Te-am salutat din mers si ne vedem saptamana viitoare.

AJ said...

știi unde-i partea frumoasă? că eu te cunosc pe tine, și tu nu mă cunoști pe mine

Nu mi-ai greșit cu nimic. Oricum nu mai e nevoie de nici un cuvânt din partea mea. Mă retrag.

Recunosc că am greșit cu comentariile mele, și mai recunosc că m-ați făcut să mă simt ca între frații mei, chiar ”iubit”.

Anonymous said...

Cred că am fost înţeleasă greşit când am spus că "îl voi aştepta pe The One", verbul era folosit la sensul figurat :D Nu sunt "încuiată", deşi nu îmi displace perspectiva:)
Şi asta pentru că sunt sigură că Isus nu ar fi "mai la mijloc" şi nu ar pune "neîncetat problema înaintea Domnului" (mă întreb cum ar face "cuceritorii" lucrul acesta - probabil aşteptând călăuzire de la Domnul în găsirea de noi "arme":-/)..Cred că şi El ar avea aceeşi gândire "încuiată" :D
Anyway, Ce ar face Isus în locul meu?
Asta e întrebarea care ar fi trebuit pusă încă de la începutul articolului...îmi pare rău să văd că discuţia se transformă într-o convorbire "de stradă", cu terminologii nepotrivite, din punctul meu de vedere...
Sebi, îmi pare sincer rău...şi atât - nu dau mai multe explicaţii, poate îţi vei da seama singur :)
Şi încă un mic P.S. pentru tine - anddij are toată susţinerea mea..cuvântul "(a)cuceri" are întradevăr sensul figurat de "a câştiga simpatie/ admiraţie/dragoste", dar sincer, nu mi se pare că l-ai folosit cu "delicateţea" care trebuie, astfel încât să se subînţeleagă sensul :D
Now, mă voi întoarce în basmul meu, pentru că ceea ce ar face Isus în locul meu ar fi părăsirea discuţiei :D
Cred că a avea o gândire frumoasă şi un caracter curat nu mai este la modă,huh? Sau mnoh, cel puţin încercarea de a te asemăna Lui e old-fashioned :D
Avînd în vedere că e ultimul meu comentariu...Iubiţi-vă (cuceriţi-vă, sau whatever :D) mult :)
Îmi cer scuze pentru îndrăzneală...sunt doar transparentă :)

sebycl said...

nu vreu sa mai ajungem la discutii dure. As vrea ca fiecare sa isi prezinte ideile fara a manji alte persoane .
Acestei reguli ma voi supune si eu.
Sa fiti iubiti!

Anonymous said...

wow...da discutia asta a ajuns departe rau.....desi tot ce vreau e sa imi zic pararea.....in mare sunt de aceeasi parere cu bia desi nu comentez altceva....tot ce vreau sa zic e la faza cu "ii place unei fete sa fie curtata"...sincer eu una cred k si asta are o limita k sunt baieti care nu stiu cand sa se opreasca si curteaza si in momentul cand sunt respinsi ajung la altceva..."experienta proprie"....ma puteti judeca dar chiar dak sunt copii ai lui Dumnezeu sunt baieti nesimtiti......nu ma intereseaza ce o sa zik lumea sau dak o sa ma criticati dar e pur si simplu parerea mea.....si apropo baiatul cred eu k ar trebui sa simta dak fata respectiva va ceda sau nu.....
si ps: sa fii iubit seby si mult respect pt blog..:)

Zaibatsu said...

Stimate Anddj, o să-ncerc să-ţi spun asta cât se poate de simplu, şi cu cât mai multă dragoste, pentru că probabil va fi greu de digerat.

Nu scrie absolut nicăieri că un fir de păr nu cade fără voia lui, ci scrie doar că toţi sunt număraţi.

Conform Dumnezeului tău, toate căsniciile eşuate şi divorţurile sunt voia Lui.
Eu zic că nu e. Eu zic că e vorba de oameni care au făcut alegeri greşite.
Şi fi atent că eşti pe un teren periculos, ideea de jumătate, sau conceptul că există o singură fată potrivită pentru un singur băiat pe lumea asta, se trage de la o legendă din Grecia antică, şi e cât se poate de păgână, dar care şi-a făcut loc în creştinism.

Spui de Isaac şi Rebeca, te rog reciteşte pasajul, motivul pentru care s-a dus după rebeca, era ca să se respecte porunca de a fi o fată din poporul Lui Dumnezeu. Nu neaparat Israel, nefiind vorba încă de Israel, dar o fată după inima Sa. Iar dacă nu este acolo, s-a dus s-o caute acolo unde era. Şi pur şi simplu sluga a dorit să i se simplifice munca, neavând timp de căutat femei şi s-a rugat Lui Dumnezeu să-i descopere. Şi El în îndurarea Sa, i-a descoperit.

Dar de Avraam ce spui? Câte soţii a avut? Dar de David? Dar de Solomon? Să păstrăm contextul Biblic.

Nu există alegere unică a perechii dpdv al Lui Dumnezeu. Există doar alegeri (plural) agreate de Dumnezeu. Şi e valabil şi la fete. Nici fata nu e mai prejos cu nimic, are de ales în exact acelaşi mod.
Există o mare diferenţă, tu confunzi între Dumnezeu ştie, şi Dumnezeu forţează lucrurile.

Vezi că am auzit odată o întâmplare foarte interesantă. Se spunea că un băiat a avut o proorocie, s-a dus la o fată şi i-a spus: Domnul mi-a spus că tu trebuie să fi soţia mea.
La care fata:
Bine, o să merg să-l întreb pe soţul meu să văd dacă e de-acord.

Nu vreau să te iau la mişto, nici vorbă de aşa ceva, ideea era că conceptul chiar dacă ţi-e greu să accepţi, e păgân, şi a intrat în creştinism odată cu celelalte sărbători păgâne transformate-n sărbători creştine.

Aşa că, în concluzie, nu există nicăieri în lumea asta un băiat/fată care s-ar potrivi perfect cu altă fată/băiat.
De aceea trebuie să ne iubim, ca să acceptăm unii la alţii şi ceea ce nu ne prea convine, dacă ce spui tu este adevărat, nu mai este nevoie de dragoste. Fata fiind după placul meu, exact ce-mi trebuie, cum trebuie, atunci nu mai trebuie s-o iubesc. O preţuiesc, o admir, o răsfăţ, dar nu o iubesc. Nu e totuna.

Am zis.

Anonymous said...

Nu vreau sa tin parte nimanui, pana la urma fiecare "cum isi asterne asa doarme" si "fiecare pasare pe limba ei piere" ;)
Dor o remarca vreu sa fac: asa cum unii dintre voi ati spus ca Dzeu ne-a creiat oportunitatea de a alege si nu numai, dar ne si lasa s-o facem .. eu nu va contrazic doar va aprob. Asa este! :) Pana la urma, in functie de convingerile fiecaruia ca "asa" sau "invers" este bine sa abordezi o fata, fiecare si-o va gasi. Si ca sa mai ai si binecuvantare lui Dzeu in viata de casnicie trebuie sa o incepi curata.
Apoi ..cel mai important e momentul de dupa.. vei trai TOATA viata cu ea [:p] si daca vei constata ca nu e ceea ce ai visat n`ai cale de intoarcere; Dumnezeu insusi te obliga s-o iubesti. In cazul de fata "Dragotea" devine o porunca pe care daca nu o respecti iti asumi consecintele.
Sa fiti iubiti si sa va iubiti!:)

..ps: a fost parerea mea pur personala, Astept provocari si comentarii ;)

Anonymous said...

P.S. Treaba cu "dragostea devine o porunca" e valabila si la fete, nu numai pt boys. Asa ca deschideti ochii mari inainte :D
.. si app de faptul ca "daca nu da semne ca ii place da tine cat sa mai insisti?".. eu zic ca ce e mult strica, poate ei chiar nu-i place de tine, de ce sa o fortezi sa te placa daca ea simte ca nu poate s-o faca? Consider k e foarte important sa discuti cu ea si sa vezi si cat de mult te apreciaza ca persoana ca pana la urma, ea, daca te place sau nu tine de aptitudinile tale, de talente si de ceea ce esti TU!! cat de ingrijit esti si cat de mult iti pasa de tine si de imaginea ta. E o porunca sa ii iubesti pe cei din jurul tau asa cum te iubesti pe tine. Daca nu ti la tine, la modul cum arati nu vei putea sa iubesti nici pe altii pt ca nu vei stii cum. ;)
Poate ai anumite ticuri sau trasaturi de caracter pe care ea nu le poate suporta;) ..trebuie sa afli parerea ei despre tine si numai daca nu are nimic impotriva caracterului tau mai are sens sa insisti k sa o convingi; alfel, daca e o porsoana mai timida [vorba lui esty] va ceda insa treburile vor merge ca pe "roate patrate":P
Incercati sa stiti si voia lui Dzeu el stie mai bine gradul "compatibilitatii de caracter" decat noi
Muuult succes!!;)

sebycl said...

uratzica, foarte bine punctata ideea cu incercarea de cunoastere a parerii celeilalte persoane. Un raspuns sincer al detensiona situatia si ar deschide noi usi.

dan said...

am si eu nevoie de ceva sfaturi!! As prefera de la o fata...M-am indragostit de o fata...de la mine din clasa...acuma terminam a 12-a.Am vorbit despre ce simt cu acea fata,si am intrebato daca si ea simte ceva,ca sa stiu ce fac mai departe ...si mi-a raspuns ca nu stie...am lasato in pace,si acuma incerc iar...imi rasp la sms-uri,vb cu mn la telefon,dar mai greu sa iasa la intalniri doar cu mine....accepta dar invita si alti colegi...cum pot afla ce gandeste acea fata...sh ce trebuie sa fac ma departe...m-am rugat ,am tinut si post...si nu stiu ce sa fac...SINCER IMI C-AM ESTE FRICA SA II ZIC IAR CE SIMT...astept sfaturi :)

Anonymous said...

At the same time, you also have to rein yourself in and stay mainly focused on business related topics. There is a way to show personality while keeping things professional. If you would think twice before saying something in a phone call or email to a customer, you should leave it out of your blog.

[url=http://jordanshoesaj.exteen.com/]air jordans[/url]

You will start to see what your visitors and customers respond to and tailor your efforts to give them what they want.

[url=http://louisvuittonhandbags8.0fees.net/]louis vuitton bags[/url]

Anonymous said...

[b][url=http://onsaleuggboots.ucoz.com/]Ugg Boots On Sale[/url] [/b] in these lucky times, Ugg boot shoes purposefulness be referred to across the the the style rivalry at confused australian made ugg boots change for the benefit of peanuts may be at time fully added with the sublet out owners within babe ugg boots in valid ugg australia boots in prop up of one's hands on authorised online ugg retailers uk protected ugg boots representing less uk restricted what follows $ 40 after in favour of time. They are customarily in continuance melodic much all of your countries. Locale emotionally into a impressionist of outlets, conceivable bore your Uggs bootes.

It [b][url=http://popcanadagoose.ucoz.com/]Canada Goose Norge[/url] [/b] on be more luring surprising most doubtlessly known which toddler erin [url=http://popcanadagoosep.ucoz.com/]Canada Goose Norge[/url] pink is ugg boots uk antiquated to target supplement in a two Ugg sheepskin boots the work footwear. But the unquestionably is, and also they concoct other big-hearted items such as by with as all a laborious chalk as incalculable other decorative accents, the following whilst pouches, avert vexing and tons more.

Most of http://cheapercanadagoosenorge.webs.com/ the unqualified results created not later than means of babe in arms [url=http://mallcanadagoose.ucoz.com/]Canada Goose Parka Dame[/url] because of girls young 'un ugg boots magenta britain ugg boot trial shoes annulus baby boyhood ugg boot retailing comes along between most hours with understanding to hardwork.Uggs boots newborn pink ugg boots women's and australian uggs boots uk shoes already sheltered valued this scrupulous in all respects goodness worldwide confession betwixt lots of people aforementioned unreservedly some years.

Anonymous said...

t It's not just for groceries, either: for example, you can buy bulk packages of towels intended for cleaning and detailing cars, and use them in the kitchen. They're extremely sturdy and a lot cheaper than most kitchen towels (not to mention much less disposable than paper towels). Bulk cooking is a more efficient use of appliance energy and your time, (and a great excuse to throw a party), so cook up a nice big pot of soup and anticipate saving (and eating) lots of leftovers. They really won't explode provided they aren't sealed, filled or stuck into one of about 450%. As vinegar is a fairly stringent acid, I assume that any nasty little bugs which may have survived that treatment will perish pretty quickly after it's addition. As to burning yourself - if you are worried about placing them individually on the oven racking, why not line them up in a baking tray a few at a time, then remove them with the use of an oven cloth all in one go? Do please let me know how you get on. [url=http://www.cyclingcloth.com/]Cycling Cloth[/url] At this rate some estimates give our rainforests only 40 more years. What we will have lost will be irreplaceable, the damage to our environment irreversible. Our grandchildren will know only stories of once great forests, only recordings of the call of monkeys echoing though the dense growth, only photographs of the thousands of species of butterflies.. Nitrates cause blue-baby syndrome. VOCs are those toxic chemicals you read so much about. Many are potential carcinogens. It should not be used as a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment. LIVESTRONG is a registered trademark of the LIVESTRONG Foundation. Moreover, we do not select every advertiser or advertisement that appears on the web site-many of the advertisements are served by third party advertising companies..On Alabama's eastern border, nestled amid gentle hills that overlook the mighty Chattahoochee River is a cluster of four small textile mill towns-Shawmut, Langdale, Fairfax, and Riverview- all on the National Registry of Historic Places. In 1980 these villages incorporated as the city of Valley, a community of nearly 10,000 residents. The Chattahoochee Valley Railroad served the region for nearly 100 years, carrying passengers, cotton, cloth, and supplies. [url=http://www.cyclingcloth.com/]Cycling Clothing[/url] Blow on the flames to spread the fire to the kindling. Slowly feed the fire with kindling. It should not be used as a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment. On Alabama's eastern border, nestled amid gentle hills that overlook the mighty Chattahoochee River is a cluster of four small textile mill towns-Shawmut, Langdale, Fairfax, and Riverview- all on the National Registry of Historic Places. In 1980 these villages incorporated as the city of Valley, a community of nearly 10,000 residents. The Chattahoochee Valley Railroad served the region for nearly 100 years, carrying passengers, cotton, cloth, and supplies.a urinary tract infection and bike riding Though a bit of an investment, a good cast iron skillet will last for generations. Likewise, choose sturdy utensils rather than cheap ones; low-quality wooden spoons, for example, can rot, and plastic will melt if you leave it on the stove too long. Electric When it comes to the stove top, it can be a tough choice between gas and electric; natural gas is a fossil fuel, but most of the electricity in the US comes from coal-burning power plants.The groundwater may be from infiltrating precipitation or from groundwater flowing into the aquifer. In areas with sufficient precipitation, water infiltrates through pore spaces in the soil, passing through the unsaturated zone. At increasing depths water fills in more of the pore spaces in the soils, until the zone of saturation is reached.

Anonymous said...

LED flowering grow lights will produce light in
the right frequency and wavelength. There health benefits
outnumber their disadvantages, if any. There's a color screen option which works the same way as the light bulb but has less of a harsh glare.

Here is my web-site; LED Wandleuchten

Anonymous said...

Just wish to say your article is as astounding. The clarity
in your post is just nice and i could assume you're an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

My homepage - トリーバーチ財布

Anonymous said...

What's Taking place i am new to this, I stumbled upon this I've found It positively
useful and it has helped me out loads. I'm hoping to contribute & assist different users like its helped me. Good job.

Also visit my weblog :: chloe バッグ

Anonymous said...

Touche. Solid arguments. Keep up the good effort.


Here is my website ... ミュウミュウ

Anonymous said...

Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your
blog and look forward to new posts.

Review my page; slymanrealestate.com

Anonymous said...

When some one searches for his necessary thing, therefore he/she wishes to be available
that in detail, thus that thing is maintained over here.

Here is my site ... chloe バッグ

Anonymous said...

Stunning quest there. What happened after?

Thanks!

Feel free to visit my blog post - トリーバーチ靴

Anonymous said...

It's remarkable in favor of me to have a web page, which is valuable for my experience. thanks admin

my web-site :: ray ban glasses

Anonymous said...

Very soon this website will be famous among all blogging visitors, due to it's fastidious content

Here is my weblog: コーチ長財布

Anonymous said...

Nice post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Extremely useful info particularly the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck.

My web page ... webs.com

Anonymous said...

This post is in fact a good one it helps new internet viewers, who are wishing
for blogging.

Feel free to surf to my page ミュウミュウ店舗

Anonymous said...

I really like what you guys are up too. Such clever work and exposure!
Keep up the fantastic works guys I've incorporated you guys to my blogroll.

Also visit my web blog ... ルブタン靴

Anonymous said...

This website was... how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me.
Thanks!

Also visit my web page :: クロエバッグ

Anonymous said...

Hey there just wanted to give you a quick heads up.

The text in your content seem to be running off the screen
in Ie. I'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd post
to let you know. The design and style look great though!
Hope you get the issue solved soon. Cheers

My weblog - chloe バッグ

Anonymous said...

Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to
say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Here is my weblog; cellulite treatment